torstai 14. toukokuuta 2009

Valokuvatorstai : ENNEN - NYT. in the old days - today

Gaudia , espanjalaista surrealistia, on vaikea kuvata yhdellä kuvalla. Mutta tässä Valokuvatorstain haasteeseen ennen - nyt kuva Casa Batllón katolta. Josep Batlló palkkasi Gaudin uudelleenmuotoilemaan tämän talon. Katosta tehtiin aaltoileva ja savupiiput naamioitiin uuteen muotoon ja koristeltiin mosaiikein. Talo rakennettin 1904 - 1906 ja oli silloin Modernismin uranuurtajia. Kuvassa näkyy moderni laatikkomainen naapurirakennus ja taustalla muita nykyaikaisia taloja, jotka tässä haasteessa kuvaavat TYLSÄÄ nykyaikaista rakennustyyliä. KUVAA KLIKKAAMALLA saa sen isommaksi.
Muita ENNEN - NYT kuvia löytyy http://inspis.vuodatus.net/

Casa Batlló, the center building in Passeig de Gracia, was designed by a different Modernista architects. This is a pic from the undulating, scaled roof and it represents IN THE OLD GOOD DAYS in this Challenge. THE DULL NOWADAYS style of buildings is also seen in pic.

Because it is impossible to tell about Gaudi with only 1 pic, here is some extra pics :

*Ja TÄSSÄ MUUTAMA LISÄKUVA samasta Gaudin pääarkkitehtina suunnittelemasta talosta:

Yksityiskohta mosaiikeista savupiippujen päällä. * I liked those details so much that I had to take pics about them, like these mosaics on chimneys.


Gaudi lisäsi taloon 5. kerroksen ja tässä kuvassa myös entisaika kohtaa nykyajan turistit. Viides kerros on kalustettu silloisen ajan porvarisperheen asunnoksi. Katossa, ovenpielissä, ikkunoissa, parvekkeissa näkyy Gaudin suunnittelemat koristeet.
In this pic today turism meets an old bourgeois department in Casa Batlló´5. floor

8 kommenttia:

 1. Gaudi on kyllä ihan mahtava arkkitehti ollut aikoinaan. Voi kun kaikki rakennukset olisivat tuollaisia. Tosin silloin se kai olisi tavanomaista? :D

  VastaaPoista
 2. Sanovat että luovuus ja "hulluus" käyvät usein käsi kädessä. Ehkäpä tähän pitäisi lisätä myös rohkeus.

  VastaaPoista
 3. Kuin pala satulinnaa modernin talorykelmän keskellä.

  VastaaPoista
 4. Gaudi katseli vähän eritavalla tätä maailmaa.
  Hienoa.

  VastaaPoista
 5. Gaudin talot eroavat aikalaisistaankin, mutta kiva havainto silti. Nykyaika kaipaisi paljon lisää Josep Batllón kaltaisia rakennuttajia.

  VastaaPoista
 6. Olen aina ihaillut hänen töitään ja pidän häntä ehdottomasti nerona. On aivan fantastista, että hän sai tehdä esim. Barcelonasta niin ainutlaatuisen, kuin se nyt on. Mahtaisiko nykykaupungit enää antaa noin mielivaltaisen erilaista suunnittelua toteuttaa!? Nykyään kun pitää rakentaa vierekkäin ihan samantyyppisiä, värisiä ja mallisia taloja, eikä poiketa saa linjasta tai tulee rakennuskielto!

  Ihailen Gaudia valtavasti!

  VastaaPoista
 7. Gaudin mosaiikit on kauniita mutta ihan kamalasti jos on röyhelöä ja ripellystä niin katselen kyllä mielelläni mutta en hirveästi niistä innostu. Jokatapauksessa, aikansa nero!

  VastaaPoista
 8. Neron arkkitehtuuria muutenkin kuin muodoiltaan. Ja ajatella etta Sagrada Familia ei ole viela valmiskaan!

  VastaaPoista